Tuesday, 19 November 2013

Meet the Divass xD


Assalamualaikum. asyik cite pasal lovestory aje. Hehe. mehh aku kongsi story about my very precious divass a.k.a bff poeber aku. Dioranglah jantung aku, diorang lah tulang aku , dioranglah segele-gelenye pun. I love them very much. Even, we're always fight , not just fight.. kami jugak tak bercakap tak sampai 3 minit , lepastu ok dah. haha. Lets meet my oldest bff... 

Her name is Mashitah a.k.a iya :D yeayy! dia comel kan kan kanss? macam aku. ahak. Aku selalu gadoh dengan dia ni, hehehe kadang kadang tak bertegor langsung.. Entah lah,salah aku kut. Ignore it. Dia ni terlalu obses dengan Justin Bieber , minat la kan? Aku pun minat la jugak dengan JB nie. sikit ah. I love her so much, dari tingkatan 1 aku kenal dia, bak kata iklan digi , kami buddyz takkan terpisah. lol. iyeke?. ahh abaikan je lah. Ciri-ciri dia nie agak muslimah sedikit, aku kagum dgn dia, dulu dia lain sekrang alhamdulilalh! Allah dah buka hati dia untuk berubah kearah kebaikan . Ngee ^_^

Haaa ! ni shahrifah nurfarahana a.k.a iffa. Aku paling kamceng dengan dia , selalu gadoh dengan dia nie, ade je hal budak ni nak kenakan aku -.- kekadang rasa nak humban aje dia ni dekad sungai. Aman dunia aku :3 ngehehhe. Tapi dia nie pantang keturunan nenek moyang dia kalau ada orang buat hal dengan dia nie, contoh ngumpat belakang2 . Sikit-skit ajak fight , sikit2 aje ajak fight .. haishh macam budak-budak. Tapi dia nie baik gile doh ~ lagi stu memang sakit hati bila kena buli dengan budak pendek nie -.- sabo je la.

 Heeee nie eliott(elia) :B my kemboo tk seiras langsung. Die ni sewel plus gedik giles. Kalo sesape terjebak dengan perangai dia an..komfom jadi kanak-kanak zaman dahulu kala. Bdaknya blurr giler.. , annonying sikit budak nye. Mulut dia ni takbole diam asyik nk bercakap. Aku suka suare dia :3 macam katun . Macam org tak matang lagi suaranye. Dielahh my gemokkku tercomeless! 
sebernanye, aku bosan.. tu sebab aku sje nk cite tentang besprengg aku. Ada lagi sorang besprengg aku, tapi die xde gmbr .. , nama dia atika . dia comel budaknye.. kecik kecik. Suka tengok bulu mata dia yang melentingg plus lebat. Boleh menarik mata-mata kaum Adam tahu!? menggoda gituww ~  itulah, setiap insan memerlukan sedikit kasih sayang tak kira walau tua manapun orang tu. Janji kita bahagia, boleh kongsi derita dan duka sesama sendiri. Alhamdulillah ^^ thankyou Allah.

Saturday, 9 November 2013

My Fault


Assalamualaikum , to a girl name '"friend "
Salah aku jugak sebab sudah lama tak tegor dia , salah aku jugak sebab TAK HARGAI dia , salah aku jugak sebab terlalu takod dengan perasaan sendiri , Dia ? dia tak tahu semua itu...  Memang wajib kut aku kena macam itu.. Thats all my fault my mistakes and what so ever! Aku bukan lah 'calang calang' kawan yang baik lagi mulia bagi dia , aku cuma manusia biasa yang banyak salah silap , banyak dosa itu aje. So you should know that ,takpyh ungkit lah  kebaikan yang kau taburkan dekat aku dulu. Aku ingat semua tu ! Aku tahu kau hargai aku , aku tahu kau bnyk berjasa dengan aku.. Aku tahu lah! Salah aku! Semua salah aku! I know that. Takpayah nak berspeaking , kalau speaking pun tah ape ape tah. Aku pun pelik bila baca DM dgn kau -.- Itu kelemahan kau kan? Aku pun ada kelemahan jugak ! Aku nak bagitahu kau lah kan , sepanjang hidup aku kawan dgn kau aku xpernah pun rasa menyesal atau rasa serba salah dgn kau. Sebab aku tahu kau baik , kau ikhlas.

From now , i realize that yang aku ni tak reti jaga friendship kita kan iya ? Iya aku tau kau banyak berjasa dengn aku , tk perlu kau ungkit kan. Im sorry , forgive me. Kau takpayah la fikir aku ni baik sangat. Takpayah sebab aku tak baik sgt pun lol. Tak layak jadi 'sahabat sehidup semati' ahaha lol. Make a new life ok ? Maybe its hard but i believe Allah , setiap perkara mesti ada hikmahnya. Maafkan aku andai setiap perkataan menyakitkan hati kau. Cuma Allah aje yang tahu hambaNya sekrang menahan sebak didada. Lololol. Ok bye

Wednesday, 6 November 2013

'Friends eat friends'




Sedap ke kawan makan kawan ? Namun itu bukan persoalannya , kau datang tak diundang tapi aku dah tahu kenapa , kau tiada kawan nak sembang , gelak gelak , gossip , meluahkan sesuatu ! Well , kitorang terima lagi kedatangan kau walaupun berasa agak peliks sedikit. Dan kurang memuaskan , tapi bila kitorang kenal kau tahu kau , kitorang jadi terbiasa dengan kau , jadi kitorang accept you to be our 'friends' , tak sangka lah pulak sanggup kau luahkan perasaan kau disekeping kertas dari buku sekolah dan mungkin kau tak tahu yang kau dah buang , tapi ! Manusia la kan? Kalau nampak benda yang bertulis tulis bagai ! mestilah nak tahu kan? Tapi bukan aku yang tahu , tapi kawan lain yang baca isi dalam kertas tu dan bagi dekad kawan aku! Bila aku baca nya , sedih amat sekali .. kau salah pilih kawan ? Hah ? kau fikir kitorang ini jahat sangat ? What?! Dan kau tulis 'bfff lama' kau tu lebih baik dari kitorang?? What is this?! Kau fikir kitorang layan kau macam tunggul ? What the fish?!! Ape ni? Bila masa pulak? Mungkin kitorang takperasan kau ada , tapi at least kitorang ada jugak layan kau dengan baik , teman kau , sanggup jadi kawan kau ! Aku fikir kau ikhlas , tapi kau sangsi dengan kitorang cukup pasrah hati aku!

Dan paling aku tak sangka kau kutuk kawan aku!! Elia tu baik tahu? Cuma dia tu tak matang skit ehehehe. Sebelum ni dia layan kau baik aja , tak ada pulak kitorang nak halau kau? Serius wehh , firstly memang kitorang taksuka kau lepak dengan kitorang tapi bila lelama rasa macam best giler lepak dengan kau! Tak sangka pulak kau sanggup tulis macam tu dekad kitorang. Really really dispointed ! Inilah dikatakan talam dua muka! Depan cakap baik baik belakang? Allahhualam~ , apa kurangnye kitorang ? :'(( kalau salah tegurlah takpayah nak luah dekad kertas! Macam dia faham apa kau tulis , tulisan kalau lawo takpe la jugak. Geram betul dengan kau perempuan. Tapi aku sabar aja! Kau belom tahu lagi kalau iffa tahu ! nasib ah kau makan caci maki dia dekad kau! Iffa memang dulu kurang suka dengan kau , tapi bila kau dah rapat rasa macam iffa boleh dah terima kau , see ? kau taknampak! Apa yang kau nampak cuma 'KESALAHAN' kitorang aja. Menyesal tahu ? menyesal gila!

Kenangan dengan kau dah jadi sejarah silam kitorang , walaupun kau taktahu! Ahhhh aku benci kawan yang macam ni :'((