Sunday, 22 November 2015

mereput + SPM


Assalamualaikum & yo ✌ , its been awhile rite? Hiatus dari exam akhir tahun for form 4. And next year, omg omg omg..SPM! Rasa macam aku tengah mimpi lagi? T_T cepat betul masa berlalu. Dan tahun depan mesti ketat gila jadual , arghhhhhhhh . Aku rasa frust sikit,sebab aku nak drop akaun. Hahaha sebab aku tak minat subjek tu .__. ((*tipuu* tak pandai buat senanye)) tak adalah tak pandai buat,adalha sikit sikit aku reti buat setakat imbangan duga,akaun kawalan,kunci-kira-kira ,hasil,belanja tu tahulah..yang bab-bab kira tapi tak sama jawapan tu frustt gilaa vavi orang yang ambik akaun mesti rasa macam mana aku rasa kan? Kan? lain la yang dapat tu..waaaa -,- lagi-lagi kalau bab bab penyata pendapatan..tu down sikit. Serius aku cakap,aku memang tak boleh nak terima akaun ni,memang tak sekepala dengan aku xD .Maafkan saya akaun,bukan maksudku mahu membencimu..But nak buat macam mana kan? Kedudukan kelas dah umum aku still kelas sama still ambik akaun jugakkkk --' , aku bukan apa aku takut bila time result SPM keluar elok semua markah sopan je datang akaun buatnya E takpun D , buruk ropenyee..hancorr kome.

Aku tengah fikir masak-masak , betul-betul tengah fikir masa depan,sama ada nak tak nak je ambik akaun ni. Dahlah folio dia aku tak siap buat dokumen lagi..buku dah kena kutip. Silap aku jugak sebab tak tengok senior buat dulu-dulu punya,aku ingat aku turun kelas..tak adalah ambik akaun kan. Tup tup , tetap. Memang bengang jugak,tapi redha jela. Hahaha pasrah je bunyinye ;3 Tapi aku tak adalah give up dengan akaun ni,aku jela kena usaha lebih lagi..kan? Akaun ni kena banyak buat latihan pastu hafal format tu je, tapi itulah..aku ni ada penyakit M,hahaha kadang-kadang jela.. Kadang kadang ada lah rajin hafal, yang takleh blah masa exam tu lupa tengah jalan...hahaha siot betul rasanya. Eloklah lupa macam tu markah pun rope apa. Sejak form 4 ni,aku rasa aku ni lebih banyak fikir masa depan..dulu masa form 1 , 2, 3 time pt3 mana nak ingatnyaaa..semua pakat tembak. Markah pun bukan elok beno pun -,- ateh pago je,tapi naik kelas..pelik betul aku. 

Masa hakak-hakak abang-abang form 5 nak pergi masuk dewan,aku dah terasa dah betapa gemuruhnya, betaa berdebar rasanya,time lalu dewan ngale ke tandas..perghh lagi dasyat tapak tangan aku basah kuyup. Bukan aku yang ambik SPM pun,tapi tulah realitinya. Terasa! I feel you! ceitt :p Aku harap dak dak SPM dekat sekolah aku ni dapatlah naik lagi satu anak tangga dalam Perak. Aku tahu deme dah berusaha sedaya upaya dah. Kipidap~

fighting♥♥♥

No comments:

Post a Comment