Wednesday, 2 September 2015

Nisjuewin Beauty♥


Assalamualaikum, hey pretty girls♥ okay ah,aku nak share something very the awesome thing. To be honest,i never use any beauty product or neither skincare. Well,just because of my age..maybe i'm not ready yet to use any products,another than that,its not like my face in a bad condition. Normal lah kan,teenagers ada jerawat tumbuh,tapi jelezzsss jugak aku nengok budak-budak bawah umur aku kulit bersih je. KAH tak macam haku tak gheti gheti jaga muka. Aku tak kisah sangat le pasal muka nih,rasa cam membazir je beli produk tah dari mana datang,konon-konon buat muka kita flawless tapi tak jugak. 

But when i'm turning sweet 16 now,my face keep changing and changing~ and i started to sigh everyday i'm waking up with a lot of new baby-born-pimples. Ew. Especially at my cheek ,the pimples are just sooo cruel! T_T they grown up bigger and and and i can't take it anymore,and every time i'm talking to my friends they're just like "Ee,its that jerawat? why not picit-picit" i was like urghh they just don't feel what i feel,sampai hati mereka mereka berkata sebegitu rupa? jerawat ni tak bersalah! lulz. Then i keep finding a great skincare for my skin lah kan.Then i finally make a decision,i would try Nisjuewin Beauty for my skin  

picture from wanzishop.com
aku suka Nisjuewin ni dari segi majoriti testimoni yang bagi feedback bahawa produk Nisjuewin ni selamat,tidak ada bahan kimia mahupun merkuri dan sama waktu dengannyalah ,semua skincare macam tu kan? tagline sama je bebas bahan kimia tiada pengelupasan bla bla bla , semua orang boleh buat cite guna perkataan je. Dan produk ni ada kelulusan dari KKM , selalunya kalau produk bumiputera yang lain ada jugak orang bagitahu kulit beliau mengelupas,tak sesuai,kulit terlalu nipis, sort of that things. Tapi so far Nisjuewin Beauty ni takdak pulak orang kata "maybe tak sesuai" , "pakai day cream menggelupas kulit" serius takde, so aku rasa produk ni betul-betul selamat diguna pakai setiap lapisan masyarakat. lols, haha. Kulit aku ni nak kata bermasalah sikitlah,jerawat tu memang ada tapi tak adalah banyak sgt,maybe my face a lil bit oily. Dan paling dibenci oleh orang ramai, parut a.k.a scar,serious talk scar can't be heal. Mencii~  

So as usual, this is basic thing,5g day cream & Night cream,50g soap and toner 60 ml. What kind of ingredients in it? Let's see..
  •  whitening soap 50g -Coconut Oil, Palm Oil, Glycerin, Oryza Sativa (rice) Extract, Avena Sativa (oat) meal Extract, Fargrance  
  • intensive toner 60ml -Aqua, Denature Ethanol, Polysorbate-20, Licorice Extract, Aloe Vera, Vitamin E, Vitamin C, Fragrance
  • glowing day cream 5g -Beeswax, Ozokerite Wax, Pearl Powder. titanium Rioxide, Talc, Vaseline, Argan Oil 
  • night cream 5g -Aqua, Cetyl, Cetearyl, Glyceryl Stearate, Isoproply Mystrate Dimethicone, Argan Oil, Titanium Dioxide, Licorice Extract, Alpha Arbutin
any sign of chemical ingredients? No? well,i'm not an expert to know all sort of things like this,i don't take kimia subject. So apa function these things? Normally whitening & glowing. simple as that. Who don't want???? me want okay xP.  Night cream is the most best-selling lah,banyak fungsi night cream ni. Selain memutihkan,ia juga membantu pengecutan jerawat dalam 1 malam! Omg omg kan? Pengasas Nisjuewin Beauty iaitu Anis pun pakai jugak produknya sendiri ((memanglah kan -,-)) lihatlah hasilnya..
from instagram @nisjuewinhq
Lawa kan? Sebijik macam muka kawan aku hahahaha. Tapi kawan aku dia coklat manis sikit mukanya. Lol ada ke coklat manis? -.- nak dibandingkan dengan aku? muka pun macam jalan tar, aku tengok sabun dia macam tebal je, so aku rasa kalau potong kecik-kecik jimat sikit kan. Tak kebanyakkan skincare lain,ketebalan dia tak mcam tebal sabun nisjuewin. Takut pulak cepat habis,bendanya susah nak cari yang loose nak nak dapat yang penjual cekik darah lagi haru kan,so kita kena alert dan survey dulu. Harga? tak murah sangat tak lah mahal sangat, for sm rm75 included pos,kalau beli kedai jamu maybe rm70 gitu,rasanyalah. Tapi ada online seller dia jual murah lagi daripada harga pasaran tu kena cari yang betul-betul trusted seller lah,. Tak pernah nampak lagi kedai jamu dekat tesco kampar jual benda alah ni..kalau beli dekat kedai murah sikit yedok?. 

**Nisjuewin sesuai untuk semua masalah kulit,termasuklah jeragat..budak bawah umur pun boleh pakai! Tapi biarlah yang ada masalah kulit ye,kalau kulit dah putih takdak cacat cela jangan le tamak beno nak putih lagi..kang tak pasal tumbuh cendawan atas muka. takdelah gurau jah :p so far Nisjuewin Beauty takdak twin(tiruan) dia lagi maybe baru lagi. So anyone who have try it before? Because i'm already fallen in love with this product no lie okay. Maybe you guys have an experience you can tell me,sharing is caring.

No comments:

Post a Comment