Monday, 24 November 2014

Hoholiday~


Assalamualaikum. hai hai hai hai hai hai hai aha *gile* aku tahu dah lama cuti , aku je ketinggalan zaman. tsk ;_; yep , sekejap aje masa berlalu. Argh miss my bestie already T_T aku tak puas hati ah dengan kawan aku sorang ni,kata nak datang last day sekolah ritu. Katanya "kali terakhir jumpa sebelum pindah ke seremban" tengok-tengok dia tak datang. Geram jugaklah. Tapi dia tu er ada masalah sikit. Maybe. Lepas ni takde dah kawan yang boleh teman aku pergi kedai mani beli maggie , uwaaa. Lepas ni takde dah kawan yang boleh ajak gadoh. Aku cadang nak pergi rumah dia , tapi takod dia takde. Yalah,dia tu kuat berjalannye. Hmm. 

Harap suatu hari nanti Allah dapat temukan aku dengan dia. Aminn! . Kenangan paling bestlah an,aku dengan bestie pergi Bukit Merah hari khamis 20/11. Seronok gila dapat pergi sana! Excited nak terjun kolam dekat sana! Sekali sedut ayo tu..hmph! Masin!. Yang paling scary boleh buat jantung aku dup dap dup dap tak henti-henti aku naik Tube Slide. Itu jangan cakaplah, best tu memang bestlah kan. Tapi seram gila! time turun menjerit macam baru jumpa hantu! tak bleh blah yang berhenti tiba-tiba,kena turun , air dah le dalam! paras tengkuk aku aje. Yang kawan aku bukan nak tolong. Penat menjerit. Masa tu kaki kawan aku tu tak stabil lagi yang aku pegi tolak pelampung tu , sampai takat bawah tu pelampung tu terbalik! habeh hidung mata masuk ayo! Seram. Nasib baik aku boleh kawal lagi,kalau tak dah lemas aku. Haishh 

Part kelakar,time aku terserempak dengan biawak. Ajenye , boleh pulak time syok-syok main dekat longkang besar dengan kawan-kawan,aku nampak kepala biawak tu duk berenang. Aku dah kecut. Lari sambil menjerit. Yang lain pun join sekaki duk terjerit-jerit. Bengang gila aku time nak lari tu air kolam tu kan susah nak bergerak kaki an. Aku dah toleh-toleh belakang takut biawak tu ikut sekali. Uishh maunye tak aku menjerit -,- rasa nak nangis dah masa tu. 

Balik aje dari Bukit Merah,semua dah stok pening kepala! Taktahu lah sebab ape pepening tetiba. Mungkin sebab sedut ayo masin banyak sangat agoknye?. Sampai rumah,aku cari katil dulu...gila ah rasa macam pening tu berdenyut-denyut aje kepala. Lepastu tetiba air mata aku keluar,sakit tak terkata. Nak demam nak pengsan pun ada, adik-adik dah usha pelik muka aku "asal muka hitam? berbelang.." haih biasalah dah mandi sambil berjemur tengah panas. Tapi dekat sana takdela panas sangat , maybe cahaya matahari menyinari muka. Lepastu esoknya nak sekolah lagi. Haha ingat nak cite pasal holiday tercite pasal pegi Bukit Merah. Alah holiday jugak tu~ :pp happy gegile dng korang -ifa,elia,tyka <3 insha Allah kita akan bertemu lagi. Kbye.

No comments:

Post a Comment