hdyhzhri
Something missing :'/
posted by First Love 21:03 0 comments

Assalamualaikum :') hai, jangan risau aku hidopp lagii bhahaha :p Alhamdulillah. hiks .Sementara tunggu Running Man , lambat lagi sebernanya haha. Entah la wehh , aku kerap fikir tentang dia daripada hal hal pelajaran. You know ? susah doe nak lupakan semua mende yang indah . Ececewahh , tuu dioo :p . hakhaks. Yela kan , mana tak nya kelas sebelah aje , jumpa hmm jangan cakap ahh asyik asyik bertembung asyik asyik bertembung . Lepas bertembung tu , rasa macam maluu tahu ? Nak tengok dia . Dan hati aku nie rasa berdebar debar gituu bila dia lalu or aku ternampak dia or dia saja jejalan soo ternampak dia nthen aku pun macam 'Adoi..dia lagi -.-' macam tak boleh lah nak lupakan dia semudah petik jari . lol . Kekadangg hati aku rasa sedihhh , nak nangis , nak menjerit dan kekadang tu jugak aku gembira sikit. Puncanya sebab dia , dia tegor kita as friends feel like awkwardd ~ ._. nthen kita egoo kan? Mana boleh lawan so aku macam buat buat tak layan buat buat sombong . Tapi dalam hati Allah je yang tahu betapa gembira . Act , aku rinduu dia :') . Walaupun aku dengan dia macam tak boleh jumpa tahu ? Meti ada je agenda dia . 

Membe membe dekat sekolah pun macam suka lah nyakat aku dengan dia still together macam duluu duluu. Padahal aku dengan dia macam orang lain ja. Tang situu lah aku sedih gilaa ;'( . Aku boleh rasa yang dia tu macam...macam aku jugak. Aku perempuan , aku lemahh. Aku rasa dia tak kesah kut semua small matter nie. Aku rasa dia bahagia sekarang kan ? ._. cuma aku geramm dengan dia tu. Haishh ada ada je dia nak ngorat anak orang . Cemburuu nie . Ah dia bukan tahu pun :p . Tapii tak apalah :') Aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa untuk dia . Masalah yang macam ni lah aku selalu fikir tahu?!! Susah beno nak lupakan . Lagi kita lupakan lagi tuu jugak aku ingat. Haishh lagii susah gitu . Aku selalu cakap 

'kenapalah aku tak accept diaa ...' 'ruginyaa tak terima diaa..' 

lebih kurang le tuu. Aku macam tak konfiden lah masa tu. Padahal dulu , aku fikir nak catch up PBSMR kejadah ape semua tu duluu . Cinta Monyet nie tolak tepiii . lol . haishh tapi nak buat macam mana manusia. Bukan aku sorang yang pernah alami macam nie kan? :') Now , aku nak cubaa nak terus cuba buat yang terbaik tahun nie . Ayah aku pun dah naik berbuih mulut cakap mende yang sama. Cuma aku aje yang telinga kebal nak dengoo ayah membebel. Anak sapalah nie . Ish ish ish . bhahah. Korang bayangkanlah korang macam aku . Korang dapat feel it . Aku tak nak dah cubaa berCinta dengan manusia. Aku nak berCinta dengan buku Math dan Cinta Allah . Lagi bagus . lagii dapat banyakkk pahala . Tak rugii . Speciall edition. Melalut apa pulak dah aku memalam nie :3
Lalala~
posted by First Love 13:49 0 comments
 

Assalamualaikum. Hai hai :') tengah bosan nie update belog kejapp :3 besok mungkin dah takboleh nak online bagaii . My daddy tak kasi main masa sekolah mehhh -.- sedih rasanya. Tapitapitapii hari sabtu dengan ahad aku boleh online balik ^.^ wuu. Ayah aku tade la kejam sangat sampai tak bagi online langsung. Aku pun tengah blurr taktahu nak cite apa. Semua entry aku , semua cite batak -_- orang nak baca pun boleh muntah pelangi . Uishh dasyat :'3 . muhahaaha xD

But its okay :') aku tak kesah. My words my story tak suka. Kesah pulak aku. Kan? Suka hati aku lah , nak update pasal apa pun. Yang menaipnya aku , yang penat jugak aku. Bukan kau orang kan? Yang buat acc nie aku jugak. Tak puas hati lagi ke?!! . Nak fight jom ah! . Marah nie marah nie :p . Apa apa pun , awak awak awak dan awak semua pun ada cerita tersendiri. Semua sama ja. Kalau tak suka , tak payah baca. Kalau salah aku , mohon diampun kan ya? . Nak kutuk , kutuklah aku orang yang berdosa. Pahala kau orang patik yang dapat . 

Sebernanya , aku tulis cennie sebab ada orang gila mana entah tetiba bagi pesanan khidmat masyarakat dekad aku pagi pagi buta tadi dekat chat facebook -.- hok'alohh. Kalau aku muda lagi nak bercinta bagaii. Lantak aku lah. Aku manusia ada perasaan . Kau tade ke? . Nampak sangat tipu tade perasaan . Haktuihh . Lagi pun aku tengah nak studyy betul betul . Lantak lah apa kau nak cakap cik akak oii. Den terimaaa! . Haishh , mesti kau orang fikir aku nie 'macam baik sangat!' kan? Ahh, aku manusia biasa biasa je. Buat dosa banyak , pahala ciput taik idong ja. Tapi aku cuba yang terbaik. Manusia boleh berubah tak gituu cik akak oii? :3 mehehehehe. 

Jangan maraa ye? :') Saya okayy saya dah besar. keke . Till , wasalamualaikum warahmatullahi wabarahkatuh . Bye ~ toodles . Besok sekolah -_- yay =.=' *terjunsungai*
New Year , New Life :)
posted by First Love 09:56 0 comments

Assalamualaikum, Alhamdulillah kita masih bernafas lagi ^.^ harapp maaf post semalam -.- tak sabar nak update sebenanya xD hahaks. TERpublish . cehh, aku nie jenis tak tengok kelendar dulu sebelum post something. Haihh TERmaluu kejapp -_- , cehh yang tak boleh blah nya bersemangat bila menaipp. Adoiiyaii sekali tersalah tarikhh da. Besok kan sekolah? bukan harinie. Aje, buat maluuu kaum ja -.- Ah abaikan. Buat mcam tak nampak post tu :3 *ekceli aku da delete xDD* maluu woii. 

Aku berdoa tahun nie lebihh baik daripada tahun lepas dan tahun depan lebih baik daripada tahun nie. Aminnn :) . Bersama-sama lah kita jadi umat Nabi Muhammad yang selalu mengingati Allah s.w.t :') awak kena tahu,kita hidupp di dunia sekejapp je. Di akhirat nanti diibaratkan seribuu tahun disana. Haa dasyat tak dasyat tak? . Di syurga kita duduk selama-lamanyaaaa tapi siapa yang mentaati Allah , berdoa kepadaNya sewaktu susah dan senang , sembahyang tak pernah tinggal syurga lah ganjarannya :) Kalauu takada semuaa tu..dekat mana kita nak duduk? Wallahualam. Renung-renungkanlah ye adik adik manis , kakak kakak comell :) aku bagi tazkirah bukan untuk semua rakyat jelata baca. Ini nasihat untuk aku jugak. Manalah tahu sembahyang subuh tadi tak buat,bila terbaca nie terus sembahyang ye dok?? :'3

Bukan aku yang suruh kau taubat cuma kita kena ingat ye , bila bila masa ja Ajal kita datang ._. pahala sikit tapi dosa banyak. Allah lah tempat kita berdoa . Allah lah yang sering membantu kita . Allah yang mencipta kita. Dan tiba waktunya kita menghadapNya nanti :')) Semoga kita mendapat Hidayah dariNya. Aminnnnn.
design by Wanaseoby