hdyhzhri
Amyera Beauty
posted by First Love 21:51 0 comments
Assalamualaikum,
Holla rakan sebloggers. Setelah 10 kali aku fikir nak simpan rasa luah perasaan ni, akhirnya aku gagahkan juga. Hihi. Korang pernah dengar jenama produk HOT di isntagram ni?. Aku boleh bagi 5 wow . Terkejut dan wow. memang Unsangkareble *bak kata Ajai* nak tahu sebab apa?...


[Dalam satu set ni ada,Amyera Beauty Soap,Day Cream and Night Cream.]

Aku jadi tertarik dengang produk ni bukan hanya rupa wajah kotak produk tersebut. Walaupun memang comel dan simple tapi comel sesangat. Ihi. Aku macam , nak cublah..hehe . Dah nama pun perempuan sape boleh halang,aku ni ada sifat ingin berubah. Bukan berubah kearah keburukan. Yalah dah 15 tahun,  tak pernah pakai apa-apa skincare. Sebelum ni banyaklah jugak aku tgk skincare yg power-power siap ada artis pakai. Niat nak pakai tu memang adalah.wajib. Tapi niat nak beli tu....errr harap maaflah. Sebab aku ni kuat pakai duit hehe. Tak boleh tgk duit banyak mesti nak beli sesuatu. Ish ish ish. 

Aku ni nak kata muka ni bermasalah tu,sikitlah. Antaranya yg paling famous dikalangan remaja sekarang tona kulit tak sekata sbb banyak bermain dekat sekolah. Aku tak la aktif sgt dalam sukan apa semua ni. Nak lari 100 meter pun suruh kawan tunggu HAHA sampai kawan tu nak potong orang lain terpaksa akur. Cedih. Duk bawah lampu pun boleh nampak belang. Sampaikan adik-adik aku panggil aku Zebra. Ciss kurang asam.

Parut jerewat yang bersepah dekat pipi tapi dah pudar sikit lepas pakai boya mask. Jerawat tu memang semestinyalah, remaja dan jerawat tak akan terpisah. Time aku tak suka bila period dtg , perghhh jerawat bawak geng duk bertempek ateh dahi dkt pipi semua deme buat pesta. Dan penyelamatnya boya mask. hihi. Tu je yg aku ada bila jerawat bertahta di muka aku. Tapi nak dekat abis. Tu yg tak sabar nak berjinak pakai produk Amyera ni. Amyera Beauty tak mengandungi bahan kimia,merkuri dan etc and yg paling penting ada Kelulusan KKM

Selamat dan berkesan. Tak percaya suityourself. Belum cuba belum tahu kan? :) Aku pun dulu macam "eh iyeke ni? cam tak caye je?" bila aku tengok dengan mata kasar aku sendiri testimoni yg masalah kulit diorang , tak macam kulit tahu? Since diorang pakai. Alhamdulillah,ok je aku tgk siap bershining-shining pipi diorang. Flawless gitu. Hehe.

Kalau korang nak tahu , esok ada Wanita Hari Ini tv3 pukul 12 tgh hari . Diorang akan siarkan produk Amyera Beauty Flawless Face & Body.  Tgk tau jgn tak tengok! . Byebye!
takde keje
posted by First Love 21:47 0 comments
Assalamualaikum. Since 21 november sampailah 11 december. To be honest,cuti sekolah tahun ini amat membosankan.Tsk tsk ;-; syok aje aku tengok jiran aku packing beg letak dekat bonet, tanya "pegi mana?" dia jawab "balik kampungggg~ohoooi" amboi siap nyanyi. Tayang muka sekupong jelaaaa.

 Jeles tambah dengki. Family aku tak pernah-pernah rancang nak balik klang or kuantan lagi.Yalah,masing-masing busy dekat pejabat. Aku nak aje ikut abang aku yang baru lepeh SPM tu pegi melaka.Lagi best,katanya cari kerja dekat sana. Oklah memandangkan pak cik saudara aku duduk sana jugak boleh tengokkan dia tu. Bestnyaaa rasa,bertuah badan org lepasan SPM , dapat cari kerja apa-apa,dapat rest kepala otak dapat tengok adik-adik yang berdebar-debar menantikan keputusan pt3 tak lama lagi T^T sedangkan aku? Duk rumah ngadap laptop tak laptop tv tak tv makan makan makan,haa makan jelah yang aku tahu. Tapi taklah burok lantok sgt. Makan just bila rasa nak makan dan makan bila rasa nak makan lagi.HAHA

Alah gemok tak gemok,badan i still vogue.Ngahhhhhhhhhhhhhh. Lagi syok aku tengok abang aku yang dah habis SEM ni kerja , dapat duit boleh beli macam-macam. Teringin nak rasa kerja teringin nak rasa penat teringin nak rasa kena maki hamun dengan boss(bila dah kena kaw kaw baru tahu langit tinggi rendah malu tak hengat) . Pastu pastu kerja dengan kawan-kawan ahh lagi seghonokkk.. mehmehmeh feel the feelings rite? Hew.
Hoholiday~
posted by First Love 13:39 0 comments

Assalamualaikum. hai hai hai hai hai hai hai aha *gile* aku tahu dah lama cuti , aku je ketinggalan zaman. tsk ;_; yep , sekejap aje masa berlalu. Argh miss my bestie already T_T aku tak puas hati ah dengan kawan aku sorang ni,kata nak datang last day sekolah ritu. Katanya "kali terakhir jumpa sebelum pindah ke seremban" tengok-tengok dia tak datang. Geram jugaklah. Tapi dia tu er ada masalah sikit. Maybe. Lepas ni takde dah kawan yang boleh teman aku pergi kedai mani beli maggie , uwaaa. Lepas ni takde dah kawan yang boleh ajak gadoh. Aku cadang nak pergi rumah dia , tapi takod dia takde. Yalah,dia tu kuat berjalannye. Hmm. 

Harap suatu hari nanti Allah dapat temukan aku dengan dia. Aminn! . Kenangan paling bestlah an,aku dengan bestie pergi Bukit Merah hari khamis 20/11. Seronok gila dapat pergi sana! Excited nak terjun kolam dekat sana! Sekali sedut ayo tu..hmph! Masin!. Yang paling scary boleh buat jantung aku dup dap dup dap tak henti-henti aku naik Tube Slide. Itu jangan cakaplah, best tu memang bestlah kan. Tapi seram gila! time turun menjerit macam baru jumpa hantu! tak bleh blah yang berhenti tiba-tiba,kena turun , air dah le dalam! paras tengkuk aku aje. Yang kawan aku bukan nak tolong. Penat menjerit. Masa tu kaki kawan aku tu tak stabil lagi yang aku pegi tolak pelampung tu , sampai takat bawah tu pelampung tu terbalik! habeh hidung mata masuk ayo! Seram. Nasib baik aku boleh kawal lagi,kalau tak dah lemas aku. Haishh 

Part kelakar,time aku terserempak dengan biawak. Ajenye , boleh pulak time syok-syok main dekat longkang besar dengan kawan-kawan,aku nampak kepala biawak tu duk berenang. Aku dah kecut. Lari sambil menjerit. Yang lain pun join sekaki duk terjerit-jerit. Bengang gila aku time nak lari tu air kolam tu kan susah nak bergerak kaki an. Aku dah toleh-toleh belakang takut biawak tu ikut sekali. Uishh maunye tak aku menjerit -,- rasa nak nangis dah masa tu. 

Balik aje dari Bukit Merah,semua dah stok pening kepala! Taktahu lah sebab ape pepening tetiba. Mungkin sebab sedut ayo masin banyak sangat agoknye?. Sampai rumah,aku cari katil dulu...gila ah rasa macam pening tu berdenyut-denyut aje kepala. Lepastu tetiba air mata aku keluar,sakit tak terkata. Nak demam nak pengsan pun ada, adik-adik dah usha pelik muka aku "asal muka hitam? berbelang.." haih biasalah dah mandi sambil berjemur tengah panas. Tapi dekat sana takdela panas sangat , maybe cahaya matahari menyinari muka. Lepastu esoknya nak sekolah lagi. Haha ingat nak cite pasal holiday tercite pasal pegi Bukit Merah. Alah holiday jugak tu~ :pp happy gegile dng korang -ifa,elia,tyka <3 insha Allah kita akan bertemu lagi. Kbye.
Kemanakah hala tujuku?
posted by First Love 17:14 0 comments

Ewahh tajuk dah macam nak lari rumah hoho. Ekceli,aku hade mohon kemasukan ke Kolej Vokasional, tapi tak hantar lagi sebab.. Keputusan pt3 , Band dengan markah Sikometrik tah macam mana eja tak dapat lagi. So tengah tunggu. Time tgh isi basic info ragu-ragu jugaklah sebab aku tak bagitahu mak dengan ayah aku lagi HAHA. First aku memang nak tak nak masuk KV , sebab takdak SPM tapi membe aku kata boleh ambik jugak. Second, membe aku yang paksa masuk sana sebab , tah katanya takde kawan. Katanyelahh.. tup tup sampai sana dah ada kawan tengok aku pandang sebelah mata je. Hesh memang makan penampo!. Third, aku nak try sekolah kemahiran nak buat something yang tak pernah aku buat. Pasal kewangan nak kesana semua KV dah sediakan,bayaran nak kesana tak adalah beribu-ribu. So aku rasa parents aku tak kesah sangat kut . Kut . Kut jelah. haha. 

Aku rasa tak salah aku pilih kemana aku nak pergi , sebab ini masa depan aku. Takkan parents aku nak halang? Kalaupun aku tak dapat ke KV yang aku mohon tu, maybelah ada tawaran yang lain aku boleh dapat kan?. Kalau membe aku tu dapat, terpulanglah dekat dia nak kesana ke tak. Aku tak kesah. Tadi jejalan dekat karnival ape tah dekat KV Lebuh Cator dengan my bestie /including her bro as a driver/ agak awkward~~~~

Takleh blah masuk ikut pagar lain,maluuuuu doh! dak-dak sekolah lain semua pakai uniform. Aku and bestie pakai baju biasa je. Nasib baiklah ada segilintir kaki tangan/students yang datang byself pakai baju biasa ada gak geng. hehe. Round-round sana pusing tempat biasa round-round balik jumpa tempat biasa, wei aku sikit pun tak pernah jejak dekat sekolah tu. Taktahu mana hala tuju nak pergi. Cari-cari tandas bilik ape mende tah yang aku tunjuk. Aku dengan bestie pun taktahu nak buat apa dekat "karnival" tu , punyalah sesak ramai dak-dak sekolah lain tambah-tambah lagi panas,aku laa jenis yang paling tak suka kalau pepanas. Niat nak cari dak-dak sekolah kite , batang hidung pun tak nampak. Jgn kata batang hidung bayang lagi tak nampak!

Yang paling aku suka lah dekat sana,uniform diorang pergh lawa gila ya amat, walaupun warna oren bukanlah fav colour aku tapi cukup cantik dipandang lagi-lagi dipadan dengan seluar or kain hitam. Seluar jenis diorang trend pak 'cikang' . haa maju! yang tak bestnya dekat sana sekolah tu ada elektronik kejadah apa semua tu. Eidakkk le teman nak masuk bidang tu , matematik pun mangko! tak sior teman! :3 Ingat nak beli badges IAM tu asal nak pergi je ada orang , orang tu bukannya sikit. Boleh buat rombongan. Takdak rezeki . asdfghjklll

Tapi jejaka-jejaka sekolah sana not bad~ hahaha. Aku bukan pi sana nak menggatai okayy. Aku pergi sana niat nak tengok apa ada , itu je. Sekadar cuci-cuci mata je tengok keindahaan ciptaan tuhan. keke. Orang tgh mood:keseorangan. So? . Bila pikir balik cam tak sabar je nak sekolah KV , tetiba semangat nak sekolah KV berkobar-kobar didalam dadaku. Tak ada sekelumit niat lain selain niat ingin menimba ilmu. Ayatss nerdssss gilessss. Insha Allah. The key to success is hard work and determination.
K.
posted by First Love 14:11 0 comments

Random.
posted by First Love 16:47 0 comments

Since i haven't update an entries in my blog,but now here i am.Cehh! nak speaking jugak xp speaking pun tunggang langgang. Well,at least i try. Yeah,school holidayy coming again. 1 minggu doe! Dapat aku berehat daripada segala-gala pbs lahh apalah jadah apa semua tu -..- but still ada homework cikgu bagi..arghh exam pun dah around the corner. Matematik.....maynn why i hate so much that subject. 

Pagi tadi dekad sch cikgu ada bagi taklimat tentang ujian saikometrik((((dont know to spell)))) ujian tu lihat sejauh mana kemahiran kita dalam sesuatu kerja umm example lah dia bagi gambar org tengah baiki motor ,kita minat ke dengan mende tu blablabla haa cam tulah..ok aku pun tak faham. Kah. And then not very clear aku rasa,kalau nak masuk KV(kolej vokesional) kena ambik ujian tu dan wajib datang sebab nak tahulah kita ni suka bidang apa,macam aku bakery..((aku tak minat sgt)) haha. Tapi aku boleh TRY minat benda tu sebab membe aku kata boleh bake a cake! 

Tapi satu je pemasalahannya,ayah aku macam taknak bagi aku masuk sana sebab yelah dekat sana mana ada SPM kan? habis dekat situ 4 tahun , lepas sekaligus dapt sijil amende tah. Tapi membe aku kata boleh ambik SPM ..entahlahh aku pun pening sama ada nak ke KV or stay sekolah sana.. entahlah , tawakal jelahh! Insha Allah pt3 nnti aku try my best..dapat 2 ke 3 A pun jadilah :'3 itupun BM,BI,Agama. ahaha yang lain redhoo jele~ Okbye.
mangsa pt3 hash tag 999
posted by First Love 19:10 1 comments

Assalamualaikum,hi. Orang lain sibuk mencari bahan kerja khusus untuk subjek Sej dan Geo ,dan aku...
serius aku cakap,kebanyakan pelajar ting.3 akan merasa macam aku rasa sekarang nie,aku duk scroll scroll dari tadi tgk ada ke tak apa yang aku cari,sampai dah berbuka pun aku tak sedar/semalam/ . Susah jugak pt3 ni kalau nak dibandingkan dengan PMR,in my opinion aku suka lagii PMR,din't do much thing like now,arghh so merimaskan you know -..- kena buat itu la ini lah, redho jele. Lepas tu aku nie bukanlah jenis yang tahu sangat bezakan sesuatu perkara. Masalah betullah. Blurr aje dekat dalam dewan tadi duk mikir pasal pt3. Dah la bagi dalam masa 2 minggu nak siapkan kerja tu,lepas tu siap tak siap kena hantar jugak. Aku rasalah kan,rasa je la ek,tak cukup 2 minggu ni. Tapi,aku kena buat jugak. Susah pun susah lah janji aku tak nak gagal lagi dah. Cukup ah ayah aku duk ceramah dekat aku bebanyak naik berbuih ayah aku cakap menda yang sama. Anak sape lah ni~ 

Stress,pening,tak faham semua ada. Sampai cikgu aku pun duk garu-garu kepala. Tambah tambah lagi dalam bulan puasa ni adoihh lagi lahhh lemoh semangat.. haihhhhhhhhhhhh T^T . tolong ada sesiapa yang tahu menahu dalam bab bab ini? /krik krik krik krik krik/ okfaham.
frust dgn adik
posted by First Love 15:49 0 comments
ha ha ini kelakar
rasa malas pula balik Kuantan dah T^T aku duk sana buat kena kutuk dengan pak cik aku plus adik aku yang sengalss tahap bodoe punya adik -,- cam bodoe aje budak tuh,rasa nak cekik-cekik aje. Haish. Aku tahulah kan aku nie eidak le cantik beno , kalau kiut tu ade le jugak //perasan5saat// har har.  Yang pak cik ye beno aje cakap aku 'cun lah' ape lah , cun jadahnya?! aku time tu tgk syok minum ayo boleh pulak dia 'puji' a.k.a cam perli. Huh. apa nie apa nie -..- jangan lah gitu,kang kembang pulak hidung aku. Yang adik aku takboleh blah, tgh syok makan boleh tersembur. Aje gampang  -,,- 

dah le adik beradik mak aku duk dapo tu,adoiii malu. Sampai sekarang adik aku ajuk perkataan 'cun' dekat aku. Haiihh cadburrry punya adik, tak serope macam adik. Menci menci menci T__T aku nie masih remaja, tak remaja lah kalau kulit berbelap/aku nie bersukan/sgt\ normal lah kan? dulu dulu jumpa masih flawless ate iyele time tu baru umoq 3 4 5 tahun gitu. Tak matang lagi tu,kenai org pun eidak. Masa remajalah awesome kan? baru rare, jerewat tumbuh baru comeii /bak kata mak saudara aku// pffffttt. yelah,tak kesah sgt pun. Aku dah bnyk kali kena kutuk dgn adik sendiri. Udah keball telinga aku dengonye. Dia tak sedo lgi nanti bila dia meningkat umo dia lagi banyak, haa baru tahu tinggi rendah langit. 

tapi setiap kali dia ejek aku,aku takde rasa marah,kekdang ah kalau takde mood. Time dia ada meriah sikit rumah tu,asyikk gelak aje manjang, aku kalau dapat gelak mmg tak ingat dunia,nasib baik ingat akhirat. Kekadang kalau dia ada something nak bagitahu dia bagitahu jela..dia berbeza dgn abg aku -,- beza,lagi baik ada adik , jap gi ada Tuan Rumah Pembantu Rumah, seronok pulak nengoknye :3 . Kbye
Kuantan, Im coming!
posted by First Love 14:06 0 comments

Assalamualaikum! excited nak update :3 mula-mula ingatkan tak pergi mana-mana cuti nie,bila terdengar mak aku cakap dekat abang aku nak pergi balik Kuantan. Senyum sampai ke telinga!. Yay! aku tak tahu la kenapa seronok nak balik sana, muehehehe. Well,dekat rumah atok aku ada pantai Balok,cantik aje bila tengok , sesekali ada la jugak pergi lepak sana main ayo. Haha. And then,time hujan aje,mesti sejuk aje memalam. Dah le rumah papan,lagi sejuk!..lagipun dekat sana ada la jugak 'kawan' boleh sembang-sembang bagai. 

i dont know why~i like him <3

Berbeza la dekat Kuantan dengan Klang, dekat Klang,selangor rumah nenek(Emak ayah aku),walaupun nenek dah lama pergi,ada jugak jenguk sana. Tapi,dekat sana air bukannya banyak,kan ada pecatuan air dekat selangor,tu yg kencel nak pergi sana. Lagi satu dekat rumah sana, ada Wifi :3 boleh main internet bagaii,dekat Kuantan takde sebab susah nak dpt. Argh tapi aku suka lagi balik Kuantan~^^ dekat situlah aku lahir. asalnya org kuantan~. Lulz. Bila dengo atok aku cakap something,satu apah aku tak paham. Ate,teman bukan selalu balik sana, sikit sikit ah aku paham. Okbye >w<'

tak ke comel si Luhan nie *___* can't take my eyes on him

arghh x_x *dying*
"bosan"
posted by First Love 14:16 0 comments
 

Assalamualakum,bila cuti je mesti bosan.. Nothing to do :'( Duduk rumah tido,tgk tv,main game,makan makan tido makan tido -,- macam takde mende lain. Nak pergi balik kampung? Susah, kakak dgn abang2 aku semua beso beso, agaknyer muat ke ediak.Maklum le semua dah tua bangka, lesen nak kata ada, ada kut, kereta je tak mandang. Serius weh,bosan gilaaa..

Dah le cuti 2 Minggu, dalam masa 2 minggu tak plan nak pergi mana-mana pun .__. membe aku sorang pergi balik kampong, bestnya! Rindu nak balik Kuantan. Hmmmmm.. Aku habiskan masa tengok cerita Thai, best gila! dan tak bosan kalau ulang banyak kali.. A little Thing Called Love , pernah tgk? best kn? aku tengok Hero dia aje ehehehe. Hensem gila doe~!! 

comel je diorang :*
Aku suka part masa perempuan tu jadi cantik! Serius,cantik gila perempuan tu[Nam] .Ada part sedih,part kelakar gila. Cerita nie dah lama,taktahu pulak best. Kawan aku yg rekemen kan sruh tgk. Sekali tengok pergh , tak henti henti duk puji lelaki[Shone] tu hensem! >w<' tu lah aku, pantang nampak pelakon hensem-hensem tak kira la org thai ke , melayu ke org cina ke bangla sekalipun nampak je hensem mata bersinar sinar berbentuk hati *_* 
mak aii *__* 
tengok~*__* mula-mula aku ingatkan yang lelaki tu Melayu tau,sebab muka dia iras-iras hmm sape ke namanya pelakon Melayu..aku dah lupa dah, ada la iras-iras pelakon tu. And tak rasa ke perempuan tu iras-iras agnes monica? Lols pun bole. Tapi tak de batak sgt macam tak pernah tgk dia, over biasalah. Oklah dari tadi duk cakap pasal 'hensem' aje -,,- udoh terLebih puji. Lololololololol asdfhkfrlldkl . Kbye *__*
'hari ni hari apa?'
posted by First Love 09:24 0 comments

Assalamualaikum, hari ni hari apa? memang lah hari selasa. Semua orang tahu :'p lulz. Hari ni hari Lahir gua! muahaha. So what? ._. bukan untuk diminta menge-wish. Saja untuk kepuasan diri sendiri or short words Syok Sendiri , tapi sedih gak ah..keluarga aku buat dunno ja~ *menangistakberlagu* tapi aku tak kesah sgt. Lagipun bukan aku nie kecik agi nak buat party senyap senyap tanpa pengetahuan aku. Lololololol kalau buat pun aku tahu jugak. Ahak. 

Tapi agak kecewa T^T dengan kawan aku , huh boleh pulak dia tktahu hari nie hari lahir aku. Bila aku lupa tarikh lahir dia , mula lah drama bagaii kata lupa bff sendiri lah, esshhh ini tidak adil. It's okayy lah aku umm tak delah drama lelebih , kalau hari nie hari lahir aku pun, aku tak mintak hadiah, aku  mintak satu je, aku nak diorang doakan semoga aku and my family sihat sejahtera and and and bahagia selamanya :'p lul syahdu kejapp. 

Ohya! start minggu nie aku kena catch-up pembelajaran aku x_x oh my~ minggu depan dah start exam. Bapak ahh malas aku nak bukak buku. Dah le satu paper 2 jam , haish mangko le jawabnya. But, insha Allah lah exam tahun nie , aku nak lebih baik. You know , aku nak jugak menangis kegembiraan , selalunya menangis tak dapat apa yg aku nak. ( ini dikira dalam wishlist ) aha :3 #prayforPT3 <--- pun bole -.-

setelah sekian lamanya (yeke)
posted by First Love 21:10 0 comments

Assalamualaikum, ohoi~ /krik krik krik/ Kfaham. Entah sejak bila pulak aku minat Youngmin(Boyfriend). Alo, dia comel do~ :3 geram den. Aku tengok Hello Baby s7 , tetarik pulak dgn kecomelan beliau. teheee~

. Bulan nie ada Ujian lagi, argh takod. PT3 semakin mengganas pulak. 1 gagal semua subjek fail takboleh naik form4. Argh kena pulak repeat balik. Eidakkkk duk dgn dak dak ting2 tahun nie. Malu doh. Tapi aku RASA dan YAKIN sgt aku tak akan gagal. Math target aku C je la paling koman. Ye-yo-O , aje. At least aku ada jugak keyakinan diri :p kan? Kalau aku lulus PT3 , Iphone5 abng aku punya jadi Hak Milik aku.  Heee . Cedih tak dapat merasa pakai handphone. Wu wuu *kesathingus* masa ting1 aje tu pun enset nak tak nak on. Campak lombong senang idop. Insha Allah! :') hanya mampu berDoa dan bertawakal. Wish me luck ^^


Dear girls,
posted by First Love 23:39 0 comments

Assalamualaikum! :') kebetulan takde buat apa, aku nak share something yg aku baca dalam Majalah Nur. Yeah, majalah tu banyak share mende yang aku taktahu. Pasal kecantikkan dan banyak lagi!. Best. Ohya, aku ada baca satu artikel nie. 5 Kekuatan Wanita Jadi Senjata Syaitan , tertarik dgn ayat tu, terus aku baca. 
wanita diciptakan oleh Allah s.w.t dgn penuh kunikan , berbeza dan memiliki keistimewaan berkenaan sangat jelas berikutan terdapat 1 satu surah khas untuk mereka dalam Al-Quran iaitu An-Nisa.

Namun! di sebalik keistimewaan kita , ia menjadi senjata yang ampuh dan dasyat oleh syaitonnirojim untuk merosakkan dan melunturkan kehebatan iman insan yang bernama Lelaki . Serius , aku taktahu langsung senjata syaiton ada berkaitan dgn sifat wanita. Kitalah! . Ok let's continue reading..
ape menda kekuatan2 wanita yg dipergunakan syaitan untuk merosakkan iman seorang lelaki?!
 - Air Mata : air mata wanita adalah alat yg sering kali digunakan syaitan untk meluluhkan hati seseorang lelaki. Jangankan lelaki biasa yang masih belajar prinsip-prinsip kehidupan. Umar bin Khattab R.A ketika itu masih kafir dan memegang teguh prinsipnya pun dicairkan oleh tangisan adiknya sehingga masuk Islam dan menjadi salah satu Khalifah terkuat pada masa kejayaan Islam di dunia. 

Selain tu, menangis adalah muara dari perasaan . Bila kita sedih gila , kita nangis. Bila kita over gembira pun boleh menangis. Sama jugak bila kita rasa marah sampai muka merah-merah! pun air mata boleh terkeluar. Kan? :) itu semua fitrah. Kalau menangis tidak tepat pada tempatnya , baik tidak disengajakan apatah lagi sengaja , ia menjdi senjata yg kuat bagi syaitan laknatullah!. Hati-hatinya adik-adik,kakak-kakak, mak cik-mak cik , jangan menangis tanpa sebab didepan lelaki. Ia mampu meluluhkan perasaan lelaki. Begitu jugak dgn kaum lelaki :) becarefull dgn sesetengah wanita yg suka mengalirkan air mata. Ada ke?? lol. 



- Berhias : well, dah jadi kebiasaan , kan? perempuan sangat suka berhias. Termasuklah aku~ yeah. Wanita suka pada kecantikkan dan keindahan. Haaa tapi! Syaitan gunakan tu untuk menarik perhatian pandangan dan nafsu lelaki. Contohnya, memakai wangian yang boleh menarik lagi tertarik dgn keharuman wangian yang dipakai oleh seseorang wanita. Ayah aku kata, perempuan tidak seharusnya memakai perfume or wangian2 yang mengeluarkan bau yang kuat dan membolehkan lelaki mencium baunya. Wanita itu dikira penZina. Allahualam. Setakat pakai sikit-sikit tu dah la, takyah ler bubuh banyak2. Bagi diri sendiri bau sudah. 


- Tutur Kata : suara wanita dan lelaki berbeza. Lainlah kalau yg pondan. Pftttt . Wanita/perempuan dikurniakan suara yang lebih lembut daripada lelaki. Kelembutan itulah yang digunakan oleh Syaitan sebagai senjata untuk memperdayakan lelaki. Ehem ehemm! tak semua perempuan suka tergedik-gedik , menggoda lelaki tetibe eh!. Tak semua yg macam tu. Apatah lagi suara yang dibuat manja-manja. Pergh lagi menarik nafsu seorang lelaki!. Astagfirullah . Wahai wanita , ibu , adik , kakak , kawan , mak cik? err berbicaralah dalam nada yang tegas dan seperlunya sahaja. Bercakap bila perlu sahaja. Rasulullah S.A.W juga memerintahkan kita berbicara yang benar atau diam lebih elok. 

Islam , juga melindungi dan menghargai suara wanita sehingga ada kalangan ulama mengatakan bahawa nasyid wanita tidak elok didengari oleh lelaki. Kerana getaran suara mereka itu besar kemungkinan menimbulkan perasaan berbeza di hati lelaki. 

- Senyuman : senyuman seorang wanita paling disukai oleh syaitan . Halamak! ._. tapi kenapa? , kerana paling mudah digunakan untuk memperdayakan atau melemahkan lelaki . Lebih-lebih lagi senyuman tu dari seorang perempuan yang cantik lagi menawan. Heh , bila aku senyum mamat bangla pun tak pandang. *muntahpelangi* . Jadi bagi lelaki jaga pandangan awak awak tu okay? :') dan juga bagi perempuan tak kiralah dah berkahwin ke bertunang tgh in love ke , tetap kena jaga pandangan. Bahaya tau!

- Penampilan : haaa nie paling susah gila bagi aku nak hindari. Yelah kan, baju lagi tak mau ketat, seluar jgn cakap ah nak nampak bentuk. Tapi tu dkt dlm rumah ah aku sllu pakai. Luar rumah , mau kena tali pinggang hitam ayah aku! 10 tahun duk dalam wad/tipu// . Wanita suka dgn berfesyen. Tapi kalau nak berfesyen jangan lah over sgt. Baju jgn singkat sgt smpai nampk belkng awak tu. Seluar jgn lah ketat sgt sampai nampk kaki awak yg 'cantik' tu. Kalau boleh pakai ler skirt labuh. Lagi elok!. Sesuai sgt. Cantik lagi tu. Bagi wanita yang bertudung , sanggul tu takpayah buat tinggi-tinggi. Takod pge jejalan nnti pusing sana , terlanggo muka org , pusing sini terlanggo kipas. Haa malu tak sudah.

Perempuan diwajibkan jaga penampilan diri. Jaga aurat masing-masing. Jangan dibagi kaum lelaki tengok. Berdosa. Apabila pakai tudung sewajibnya kita tutup dada. Buat apa ditunjuk? Please jadi perempuan yang mahal. Allah s.w.t suruh wanita-wanita islam menutup aurat. Supaya kita tak kena diazab api neraka kelak. Takutlah kepada Allah.

Aku bukan paksa kau buat semua nie. Aku nak kau orang tahu :) nak share sesuatu yang kita taktahu. Sebab tak semua perempuan dilahirkan sempurna. Hati kena tabah. Tawakal & berdoa. Bye^^v 
Aku? Berubah? Ada sebab.
posted by First Love 14:00 0 comments
 

Assalamualaikum & hai :) ok dah abeh dah berHiatus. lulz . Tak lama pun , tu pun masa sekolah je. Ok, rasa terasa pulak bila kawan aku cakap aku dah lain. What do you mean? ._. 'lain' yg macam mana? Gedik? lol. Sikit ah tu pun dgn geng aku ja. Dgn kawan kawan lain biasa biasa je.. Obvious sgt ke? Sampai cakap aku nie berubah? :'/

"aku tgk dia dah brubah, suka bersendirian blablabla *takingat* "

Tu apa yg aku dengar dari bestie aku lah. Boleh pulak bestie aku ckp aku nie Sellfish? what the hell? Mana ada aku sellfish. Aku cumaaa , aku nie umm lain sikit. Aku tak suka kalau orang care sgt pasal aku. Aku akan jadi rimas. Dan rasa nak berjauhan dengan kawan aku(yg ckp aku dh brubh) . Takdelah, entah aku suka buat hal aku sendiri. Hal aku, masalah aku, thats my bisness :) . Mmg lah aku ada ngadu mcm-mcm dkt kawan aku tu ,tapi bukan masalah keluarga aku. Masalah perasaan aku je. 

Setiap kali aku tak bawak duit ke sekolah. Dia bagi aku singgit, bukan selalulah. Tapi aku nie jenis lupa bawak duit belanja. Dia tu baik sgt. So, aku rasa nak bezakan aku dgn dia an, bukan aku nak kata dia tu lebih susah dari aku cuma dia lebih memerlukan duit tu dari bagi dekat aku. Dia anak yatim. Kekadang, aku kesian. Sebab tu aku taknak terima duit yg dia bagi dekat aku ,walaupun seringgit. Tapi .__. kekadangg aku ada jugak mintak singgit. Ngehngehngeh. Aku saje je, tapi betul betul dia bagi aku. Nak tak nak , rezeki jgn ditolak. Hoho. Masa tu aku rasa selesa lah kawan dgn dia. Baik & suka ceriakan org. 

Tapi lama-kelamaan , aku rasa tak selesa. Aku bukannya tak suka dia. Aku suka sgt kawan dgn dia. Aku dah anggap dia macam adik aku sendiri. Dia pendek hihihi. Dan chubby~. Comei ow. Tapi dia tu macam dia tu macam macam er macam terlalu baik! Sampai nak belanja aku beli buku sains prosesskil. Uish mahal tu, RM8.00 . Mahal lha kan? . Aku terfikir, serius ke dia nie?. So aku tolak. Aku taknak. Aku boleh beli. Dia fikir macam aku nie tak boleh beli, sebab aku tak mampu. Aku boleh beli sendiri :') Dia lebih memerlukan duit tu. Simpan lama-lama boleh tolong mak dia. Kan? :) dia baik sgt dgn aku. Semua benda dia nak tolong aku asalkan aku tak rasa susah. Aku tahu niat dia baik, ini Sellfish ke? :( Bye. xx
hiatus;;
posted by First Love 22:28 0 comments

Assalamualaikum & hai. 
sebernanya aku pun taktahu nak update apa -_- tapi tapi tapi aku kena stop berblog untuk sementara waktu. Yela kan , aku kan busy. Dengan latih tubi nya lagi , dgn kelas tambahannya lagi dgn dgn dgn err dgn belaja tak henti-henti . tipu . Tapi takdelah sampai tak bukak langsung! Aku ada lah bukak , check cbox tgk ada org sruh followback ke tak , berblogwalking sikit , terjah blog org lain . Haa lebih kureng macam tu lah. Ok bye 
Yoo~
posted by First Love 12:48 0 comments

Assalamualaikum & hai diary. Kejapnya masa berlalu kan? :') Bulan depan dah bulan 5. Hee ada speciall day. Mua ha ha ha. Dan bulan tu jugaklah cabaran murid tingkatan 3 bermula , entahlah ada ape mende tah. Aku pun dah lupa apa pengetua bagitahu masa Perhimpunan. Ish deme duk baling baling batu , canne aih nak tumpu perhatian. So aku pun join sekaki. Haa budak baik nie. Ceh -.-t

Dan dan dan dan! bulan tu jugaklah ada someone akan tinggalkan sekolah aku :'( O-em-ji rasa cam kejapnya. Cee bagi masa skit. Sikit je :'( . Arghh, sedihnya. Someone tu sape? adalahh :p werk. Haha
Maybe lah . Dia tu cakap cam kelingg sikit kejap bulan 3 lah , tapi tak blah lagi. Errr -.- Oklah takde mende dah aku nak story lagi , memandang kan aku dah lama tak update :D bye diary.

Unprepared
posted by First Love 21:39 0 comments

Assalamualaikum ^^ hello diary for once again :p . Well, im kind da awkward went typing using a phone -.- duhh~ soo difficult thoo. Next week, arghh day by day , time are so fast. Next week ! my examination will start in Tuesday, gosh im soo nervous right now :'( 

Aku tak sedia apa lagi , buku kerja tak beli sgt sebab kata PBS lhaa , sembang takde Ujian bagai. Last last ditangguhkan. Buat malu ja dak dak keek update sal PMR tde. klawak. Aku rasa lagi senang kalau ada PMR tahun ni, the reason why, cikgu takde lahh pening pale uruskn eviden murid2 lepas satu satu kena buat belum lagi yg tak lepas, lagi kena buat balik. Tak ke nyusahkan diri sendiri? -.- tak terpikir ke? Bukan nak komplen bagaii. Cuma bio logik sikit.

Enough with that. Okay now taktahu nak study pasal apa, nak buat math, aku takde la expert bab mengira -.- ktahu aku tak pandai math . Haha . dan tak suka :p . Aku suka BI , my favourite subject!! aw. Walaupun, speaking aku tak sepower enkau orang. At least, i try. Everybody makes mistake. Im worry about myself. Can i do the best? ._. because kan , aku kalau nak dibandingkan dgn adik aku yg baru tingkatan 1 lebih bijak pandai dari aku. Aku sebagaii kakak sewajibnya jelly dengan beliau. Dan i proud to be his sister. Dia sekrang sekolah menengah dr.raja nazrin dkt Kg.gajah, ala skolah dak dak tahfiz tu. Dia kata dia nak pergi overseas gitu, nak jadi ustaz tambah Al depan . Takboleh blah nak letak Al- :p . Kahkah. 

Aku harap tercapailah cita-cita beliau. Takde dia rasa tak seronok. Dia suka buat lawak bodoh. Selalu cari pasal dgn aku,tapi best lah ada adik macam tu. Aku selalu cerita bab bab sekolah dkt dia. Dia dengar aje :') kalau le abg aku mcam dia -.- kalau. Aku nak jadi macam adik aku. Sekolah ditempat yg pandai-pandai. Nnti org ckp "pandaii betul ank encik azahari ni, dapt sekolah macm tu bagus lah , dah la comel cntik budi bahasa pndai didik anak" ahahahahhahaha terover puji pulakss. Hesh. Kalau tak berusaha tak berjaya la kan? :') . Kbye /balingcadburry/ :3
Nothing Changes ; tsk tsk
posted by First Love 22:41 0 comments

Assalamualaikum, ohh hello diary :') today im sick. Im not going to school tomorrow. Yay ahaaa lol. Next week i have examination at sch. Im afraid & im not ready yet :'/ Okay that is not the point is. asdfghjkl .

Acctually, i have something that makes me feel ill :'( someone. Okay him. I was remember that moment after him told to me that he's still love me & want me back , i mean getback lah kan? err. Aku rasa macam kosong. Nothing changes at all. Perkara yang sama macam dulu berulang balik. Thats why lah aku macam nak tak nak. Not because i hate him,just i dont want to rewind the past ._. aku rasa sedih jugak. Aku selalu syak wasangka dengan dia :'3 sebab alaa lelaki? tak semua boleh pakaii. Tapi bagi aku dia.. umm boleh dipercayaii lagi tapi bukan tahap 100% . 

Maybe he has someone else in his heart right? Who knows. Only the Judger knows well. Im the who was sick about him. Tired all he did to me. I dont care. I love him. As friend , as brother to me :') he's a kind boy. I know him. But, dia ada masalah sikit , Ego dia tuu , bila kawan aku cakap something about me dekat dia. Dia macam "Lantak dia ahh" , then "aku kesah apa" . Aku tahu he dint mean it to say like that. Dia maluu nak luahkan. So dia pendamkan. Dia kata macam tu dengan terpaksa. Sama macam akulah. Ahaks. 

I miss him, yeah miss him all the time :') I dont care what people say. Aku dengan dia dulu bagaikan anjing dengan kucing, kalau bertembung je ejek-mengejek. Funny . Sometimes, dia romantik. Uhuksuhuks. Kayh. Dia bukanlah buat mende tak elok . Macam bermanja-manja bagaii. Aku bagi kaki je dekat dia. Dia tahu aku tak macam tu :p tu lah aku suka dia. Dia tak macam lelaki lain yg suka berpegang-pegang. Tak semua. Dia kelakar , selalu buat aku gelak . Ahh rindu dia T^T bukannya dia tak ada dekat sekolah tu. Cuma aku dengan dia tak bertegur , tak pandang. Aku lebih suka kawan dgn dia. Sebab aku tahu kawan dengan dia rasa macam aku dengan dia dekat sgt-sgt. Tapi macam sekrang , hmm Ego dia lah. Tak tegur. Kalau ada pun dekat Fb. Hmm :'/ Im fine. Really. Hmm maybe . Kbye diary :*
busy sgt
posted by First Love 00:03 0 comments

Assalamualaikum^^~ hai hai haii dan haii. Dah lama aku tak blogwalking T^T patot mendapp je Cbox aku. sobss . Bila dah jadi seorang pelajar di tingkatan 3 nie kan , taktahu lah macam nie rasanya. Arghh! Jadual tusyenn padat gilo doh. Kalau balik naik motor takpe jugak boleh rempit , ini eidokk naik bas. Bas pun bukannya boleh call call surh ambik -..- kena tunggu sampaii pkul 6. Yelah kan,budak sesi petang balik pkul 6 :p . Ada abang tapi bingaii taknak angkut aku sekali. Aku tak beratlah -...-t motor kau tu je yang berat besi. Huh. 

Pergi tusyen dekad sekolah tapi....? Gelak aje banyak. Langsung fokus nak belajar tu takde. Seriuss aku cakap, bebudak yg nak 'belajar' sgt tu bukannya reti nak tutup mulut -.- asyik asyik kacau org , kalau dah bosan tu buat bising, Heshh cikgu dekad depan pun dah naik berbuluuu ketiak melayan diorang. Sabar je lha. Ini pun satu kes jugak . Aku jadi stress . Susah betul kalau duduk dalam kelas kalau cenggitu gayenye. Ini belum pertengahan tahun lagi . Mau beruban buluu ketiak cikgu -.- haish . Tgk udoh keluwo bhse peghok -,- ajenyee kome.

Kekadang aku terfikir 'kenapa tak bljr betul2?' 'why sooo susah sgt nk masok ilmu dlm otak nih??!' ._. rasa macam takde gunanya dtg sekolah tapi belajar tah ape ape tah. Tapii..aku masih mencuba , aku tak mudah putus asa :') At least , aku ada harapan lagi ?? :p . Cuma , susah skit , bnyk dugaan. Kalau korang dapat bayangkan , mesti rasaa macam nak putus urat saraf korang.. Aku cuma mampu berdoa :) itu lah kuncinyaa. Berdoa dan terus berdoa. Insha Allah , kita berjaya. Aminnnnn.

till then,wassalam.
Hello February!
posted by First Love 13:58 0 comments

Assalamualaikum :D heyy ladiessssss~ dah lame beno teman tak kokak belog ni haa. Bersawangg laptop guwa. Hihks. Alhamdulillah dah masuk bulan 2 tahun 2014 . Masih lagi bernafas! . Alhamdulilah ya Allah. . Moga moga Allah berikan umur kita yang panjang . Insha Allah :) . Baik pulak dah aku nih -.- well~ aku nak jadi baik pun salah , kang aku jadi jahat pulak kena maki. So nak jadi apa ? . Lol. Apa apa pun kita kena berdoa agar dijauhi daripada perbuatan yang dilarang oleh Allah s.w.t . Masuk tahun baru ni kan. Hehehe aku nak jadi lain daripada yang dulu , yela dulu aku ni idok ler baik beno. Aku nak sembahyang penuh , puasa tahun nie aku nak penuh jugak! Insha Allah kalau tade ABC :p aku harap sangat sangat tahun nie tahun aku berubah kearah yang lebih bagus , ta mau sedeyy sedeyy dah. Happy go lucky everyday , no fake smile :') ta mau dah okay :3 #gedixnyak . Kekadang , aku sedar bahawasanya kita hidup didunia ni bukan selama-lamanya , disana baru kekal selama-lamanyaa. Aku nak jadi Islam yang beriman bukan hanya didalam IC , nak jadi Islam betul betul ikut perintah Allah itu baru Islam . Aku nak muhasabah diri , perbaiki diri , akal dan fikiran . Fokus on study . Ingat Allah , sayangkan nabi kita . Insha Allah :') . Assalamualaikum ^__^  Allahumma soli'alla saiyidina muhammad~

Something missing :'/
posted by First Love 21:03 0 comments

Assalamualaikum :') hai, jangan risau aku hidopp lagii bhahaha :p Alhamdulillah. hiks .Sementara tunggu Running Man , lambat lagi sebernanya haha. Entah la wehh , aku kerap fikir tentang dia daripada hal hal pelajaran. You know ? susah doe nak lupakan semua mende yang indah . Ececewahh , tuu dioo :p . hakhaks. Yela kan , mana tak nya kelas sebelah aje , jumpa hmm jangan cakap ahh asyik asyik bertembung asyik asyik bertembung . Lepas bertembung tu , rasa macam maluu tahu ? Nak tengok dia . Dan hati aku nie rasa berdebar debar gituu bila dia lalu or aku ternampak dia or dia saja jejalan soo ternampak dia nthen aku pun macam 'Adoi..dia lagi -.-' macam tak boleh lah nak lupakan dia semudah petik jari . lol . Kekadangg hati aku rasa sedihhh , nak nangis , nak menjerit dan kekadang tu jugak aku gembira sikit. Puncanya sebab dia , dia tegor kita as friends feel like awkwardd ~ ._. nthen kita egoo kan? Mana boleh lawan so aku macam buat buat tak layan buat buat sombong . Tapi dalam hati Allah je yang tahu betapa gembira . Act , aku rinduu dia :') . Walaupun aku dengan dia macam tak boleh jumpa tahu ? Meti ada je agenda dia . 

Membe membe dekat sekolah pun macam suka lah nyakat aku dengan dia still together macam duluu duluu. Padahal aku dengan dia macam orang lain ja. Tang situu lah aku sedih gilaa ;'( . Aku boleh rasa yang dia tu macam...macam aku jugak. Aku perempuan , aku lemahh. Aku rasa dia tak kesah kut semua small matter nie. Aku rasa dia bahagia sekarang kan ? ._. cuma aku geramm dengan dia tu. Haishh ada ada je dia nak ngorat anak orang . Cemburuu nie . Ah dia bukan tahu pun :p . Tapii tak apalah :') Aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa untuk dia . Masalah yang macam ni lah aku selalu fikir tahu?!! Susah beno nak lupakan . Lagi kita lupakan lagi tuu jugak aku ingat. Haishh lagii susah gitu . Aku selalu cakap 

'kenapalah aku tak accept diaa ...' 'ruginyaa tak terima diaa..' 

lebih kurang le tuu. Aku macam tak konfiden lah masa tu. Padahal dulu , aku fikir nak catch up PBSMR kejadah ape semua tu duluu . Cinta Monyet nie tolak tepiii . lol . haishh tapi nak buat macam mana manusia. Bukan aku sorang yang pernah alami macam nie kan? :') Now , aku nak cubaa nak terus cuba buat yang terbaik tahun nie . Ayah aku pun dah naik berbuih mulut cakap mende yang sama. Cuma aku aje yang telinga kebal nak dengoo ayah membebel. Anak sapalah nie . Ish ish ish . bhahah. Korang bayangkanlah korang macam aku . Korang dapat feel it . Aku tak nak dah cubaa berCinta dengan manusia. Aku nak berCinta dengan buku Math dan Cinta Allah . Lagi bagus . lagii dapat banyakkk pahala . Tak rugii . Speciall edition. Melalut apa pulak dah aku memalam nie :3
Lalala~
posted by First Love 13:49 0 comments
 

Assalamualaikum. Hai hai :') tengah bosan nie update belog kejapp :3 besok mungkin dah takboleh nak online bagaii . My daddy tak kasi main masa sekolah mehhh -.- sedih rasanya. Tapitapitapii hari sabtu dengan ahad aku boleh online balik ^.^ wuu. Ayah aku tade la kejam sangat sampai tak bagi online langsung. Aku pun tengah blurr taktahu nak cite apa. Semua entry aku , semua cite batak -_- orang nak baca pun boleh muntah pelangi . Uishh dasyat :'3 . muhahaaha xD

But its okay :') aku tak kesah. My words my story tak suka. Kesah pulak aku. Kan? Suka hati aku lah , nak update pasal apa pun. Yang menaipnya aku , yang penat jugak aku. Bukan kau orang kan? Yang buat acc nie aku jugak. Tak puas hati lagi ke?!! . Nak fight jom ah! . Marah nie marah nie :p . Apa apa pun , awak awak awak dan awak semua pun ada cerita tersendiri. Semua sama ja. Kalau tak suka , tak payah baca. Kalau salah aku , mohon diampun kan ya? . Nak kutuk , kutuklah aku orang yang berdosa. Pahala kau orang patik yang dapat . 

Sebernanya , aku tulis cennie sebab ada orang gila mana entah tetiba bagi pesanan khidmat masyarakat dekad aku pagi pagi buta tadi dekat chat facebook -.- hok'alohh. Kalau aku muda lagi nak bercinta bagaii. Lantak aku lah. Aku manusia ada perasaan . Kau tade ke? . Nampak sangat tipu tade perasaan . Haktuihh . Lagi pun aku tengah nak studyy betul betul . Lantak lah apa kau nak cakap cik akak oii. Den terimaaa! . Haishh , mesti kau orang fikir aku nie 'macam baik sangat!' kan? Ahh, aku manusia biasa biasa je. Buat dosa banyak , pahala ciput taik idong ja. Tapi aku cuba yang terbaik. Manusia boleh berubah tak gituu cik akak oii? :3 mehehehehe. 

Jangan maraa ye? :') Saya okayy saya dah besar. keke . Till , wasalamualaikum warahmatullahi wabarahkatuh . Bye ~ toodles . Besok sekolah -_- yay =.=' *terjunsungai*
New Year , New Life :)
posted by First Love 09:56 0 comments

Assalamualaikum, Alhamdulillah kita masih bernafas lagi ^.^ harapp maaf post semalam -.- tak sabar nak update sebenanya xD hahaks. TERpublish . cehh, aku nie jenis tak tengok kelendar dulu sebelum post something. Haihh TERmaluu kejapp -_- , cehh yang tak boleh blah nya bersemangat bila menaipp. Adoiiyaii sekali tersalah tarikhh da. Besok kan sekolah? bukan harinie. Aje, buat maluuu kaum ja -.- Ah abaikan. Buat mcam tak nampak post tu :3 *ekceli aku da delete xDD* maluu woii. 

Aku berdoa tahun nie lebihh baik daripada tahun lepas dan tahun depan lebih baik daripada tahun nie. Aminnn :) . Bersama-sama lah kita jadi umat Nabi Muhammad yang selalu mengingati Allah s.w.t :') awak kena tahu,kita hidupp di dunia sekejapp je. Di akhirat nanti diibaratkan seribuu tahun disana. Haa dasyat tak dasyat tak? . Di syurga kita duduk selama-lamanyaaaa tapi siapa yang mentaati Allah , berdoa kepadaNya sewaktu susah dan senang , sembahyang tak pernah tinggal syurga lah ganjarannya :) Kalauu takada semuaa tu..dekat mana kita nak duduk? Wallahualam. Renung-renungkanlah ye adik adik manis , kakak kakak comell :) aku bagi tazkirah bukan untuk semua rakyat jelata baca. Ini nasihat untuk aku jugak. Manalah tahu sembahyang subuh tadi tak buat,bila terbaca nie terus sembahyang ye dok?? :'3

Bukan aku yang suruh kau taubat cuma kita kena ingat ye , bila bila masa ja Ajal kita datang ._. pahala sikit tapi dosa banyak. Allah lah tempat kita berdoa . Allah lah yang sering membantu kita . Allah yang mencipta kita. Dan tiba waktunya kita menghadapNya nanti :')) Semoga kita mendapat Hidayah dariNya. Aminnnnn.
design by Wanaseoby