hdyhzhri
Dunia Dah Maju -.-
posted by First Love 23:28 1 comments

Assalamualaikum! hehehe blog kiteww tukar baju lagi xD muehehe. Simple jer. Haa! ini semalam punya story. Aku dengan family aku pergi Aeon. Mak aku cuma nak bayar duit dekat mana ntah. Aku pun follow ah dengan adik aku. Lepas habis apa semua tu. Adik aku nak pegi tandas , ajak ah mak aku sekali an an.. Masuk dalam tandas Aeon tu. Aku pergi dekat singki , nak basuh tangan. Tu kira frist time ah aku masuk tandas Aeon. Sebelum nie takpernah pun masuk tandas kalau pegi jejalan. Aku tengok adik aku basuh tangan , aku pun letak le sekali tangan. Aku cari lah tempat tutup paip air tu. Mase tu aku dah blur sgt. "Macam mana lah nak tutup mende alah tu!?" /dalam hati/. Pastu ada mak cik sebelah tegur aku

 nanti dia tutup sendiri dik...

adoii yaii malu siaaa >_< masa tu aku tersipu sipu malu. Dah la ada orang lalu lalang situ. Mak cik tu pun aku tengok nak tergelak. Gelak la makcik kalau nak T^T saya terima!. Adik aku heh! lagi la gelak kan aku. Kot ye pun, letak la signboard 'PAIP AIR AUTOMATIK' senang la sikit . Ini tidak -.-  buat malu aku ja. Ini belum lagi kalau ada orang first time datang Aeon . Haihh.

*malunya woii , maluu x((*

Macam macam lah benda serba moden dekat dunia nie. Sampai aku pun tak tahu mende remeh nie. Bagi aku ada kebaikan jugak pasal paip air automatik tu. Sebab kan, kalau kita yang jenis lupa something yang small the matter macam nie. Jadi membazirlah kannn? Inilah kebaikan paip air nie, dia tutup sendiri. Tak perlu pulas pulas bagaii. Lagi satu pasal pintu bilik air dekat Aeon tu -.- ya Allah, aku tak tahu pun pintu tu kena tolak kebelakang, yang aku pergi tariknya kuat-kuat. Orang lain usha lain macam aje. Tetiba,adik aku tolak pintu tu pastu dia pandang aku. Aigooo ~! -.- seriouslly?! Buat kelat aje muka nie. Dah lah malu dengan paip ayo tu. Ini lagi satu hal. Adoiii! ketinggalan zaman betullah aku ni. Haishh anak sape lah nie. 

Dunia dunia maju bebeno pun! Aku dah lah jenis yang tak ambil tahu sangat pasal mende yang macam nie. Termalu sekejapp. Masuk je tandas , aku bukak paip air tu , tak tahu lah pulak air tu kuat! Yang aku pegi tarik kebelakang lagi. Lagi kuat lah pancutan air tu keluar. Habis basah baju aku nasib baik sikit jee.. Hahaha yang tak boleh blah nya orang sebelah kena pancutan air tu. Kekeke~ . Nasib baik aku cabot dulu. Adoiiyaii. Sedihh rasanya. Inilah akibat orang yang tak reti nak ambil tahu menahu mende cengginie. Kan dah malu. Sungguh tragisss :'3 
Kebosanan ~
posted by First Love 23:55 0 comments
Assalamualaikum :) semenjak berjangkit penyakit Runinng Man dgn abangg aku nie memang tak pandangg blog ni haa -.- terconggok depan lappy tengok cite RM ala yang ada my lalinkss{kwangsoo} tueww . Mehehehehe. Seriuss aku taktahu pun kewujudan cerita tu. Seriuss talk. ketinggalan zaman .Kalau aku tahu cengginie bestnya! Memangg takda nya nak berblogblog bagaii. First time tengok cite tu dekad tv2 masa tu memang aku blurr taktau apa apa. Entah tak ingat umur aku berapa masa tu. hiks :3 . 

Then, kemunculan abangg aku nombo dua .Yalah dia ken baru balik dari U memang buat semak ah dekad rumah -.- lagi pun dia tu agak pendiam dan tak selalu kelaur bilik. Sekali bau bilik dia macam macam bau ada.. Ekcelii an, bilik dia ada mesin basuh , so kalau aku nak basuh bajuu selalu singgah bilik dia. Kekdang dia selalu tengok cite yang dia selalu bukak dekad lappy dia aku terdengar bunyi orang gelak. Aku usha jap. Macam best jer.. macam seronok jer . Usha punya usha sekali gelak aje manjang tengok cite tu. Sampai air dalam mesin basuh pun aku lupa nak tutup. Syok beno tengok cite tu. Lagi lagi ada Lee Kwangsoo :)) aku suka dia. Dia comel comel sangat sangat baq hang. Lagipun dia suka buat lawak and then suka buat muka dia yg terkejut tu. hahaha tersangat lah kelakar. wuu

Aku mula minat tengok cerita tu. Kan cite tu selalu start tengah tengah malam.Soo aku tak dapet nak controll mata yang macam pandaa nie daripada tertutup. Lagipun aku takod ahh .___. walaupun ada jembalangg batak/adik/ yang memang dah ditempat kan untuk tidur di ruang tamu tu. Adik aku pun minat cite tu. Aku tahu taktik deme yang kotor tu. Cehh, konon nak teman dia ah tidor situ. Ada geng. Boleh tengok ramai ramai. Tada rasa seramm ~ . Seronoj tengok tengah tengah malam, gelak aje manjang depan tv. Mak aku pun tutup pintu bilik :3 hehehehe. aku dapat gelak , orang yang tengah pengsan pun boleh sedo balik . keke.

Masa abang aku ada lagi. Aku ada jugak tengok laman sesawang yang dia selalu tengok cite tu. Boleh tengok masa dia dah blah nanti. Tapi malangg. Lappy aku nie tak secanggih Acer , tak semoden Del T^T maklum ler laptop 1malaysia. /sadissnya rasa/ . Haipp. bersyukurlah . daripada tade yedok? . Yela , asyik 'not responding' aje -.- asyikk hang aje. Nak aje aku campak loji . 

Masa aku tengok cite tu, aku tersentuh. Tengok keramahan kwangsoo yang amat ramah dengan sesiapa je. Buat lawak selalu sangat ;') haishh jadi bini aku jelaa!! huhuhuhu. Sebernanya aku bosan. Taktahu nak share apa. Nampak tajuk title tu? , 'kebosanan' . Kalau dah bosan,bosan jugaklah entry ni -.- 


*love ya RM !!!* XOXOXOXOXO xD

Big Dreams
posted by First Love 15:18 0 comments

Yayy! dah boleh online balik . wuuuuuuuuuuuuhuu ~(-^-)~ . Sebenonyee lappy aku mendap sikit , soo kalau dah mendap meansnye rosak. HAHA . aku pelik ler , abang aku dulu pakai lappy nie laju je dia punye effect. Sekali aku pakai sekarang dah lebo. Keyboard punye huruf 'R , Q ,T' pun dah tak mandang -..- aje ganeh betol kamu nie . Hehehehehe. jari aku semua comeii-comeii :3 . agoknye itu le puncanya. Wahaha.

Back to the topik kiteww hari nieww yeww,  haishh tergedikss pulakss ._. . Ok , kau orang ada cita-cita besar? Well , gua pun hade. cehh :p . Bezanyaa , impian kita or cita-cita agak berbeza. Walaupun sama tapi tak semudah tu kita boleh kecapi , mesti ada halangannya tersendiri ummm..dugaan lah katakan right? Aku kan...selalu angan-angan nak pergi belajar dekad luar negara . Terbang sana, fly sini , duduk sana. Kalau boleh nak angkut mak bapak aku sekali duduk sana. Tapi  KALAU aku boleh pergi sana pun , aku tetap ingat Malaysia , darah tumpahnya disana. Cehh betoi ke ayatnye? .-. err. Abaikan. 

Walaupun aku bukanlah anak , kawan , saudara , sepupu , se se..se apa lagi ? -.-' haiyo. *sambong* yang pandai lagi bijaksana. Pasang angan-angan tinggi mengunnung ! tapi belajo macam nak tak nak ? hapahh pun tarak. Habu pun taknak . Thats normal things la you olls!. lololol ~! . Mula-mula dah cadang 
"Aku nak belajar rajen-rajen..aku nak mak bapak aku menangis kerana kesungguhan aku dan bangga ada anak macam aku" 
semua org  ada kan cakap macam tu? Siap berkerut-kerut dahi. Siapa yang tak nak mak bapak bangga dengan kita kan? kan? kan?. Aku lagi nak. Aku tak pernah dapat A dalam mata pelajaran kalau ada pun sekali aje itu pun masa trial UPSR tahun tahun lepas punya. Mata perlajaran  BI . Puihh! nak nunjukk ahh tu!! hahaha . Shhhhshh. ape salah nye kan? BI kut. Aku suka BI <3 i like. 

Math? Sains? ahahaha kimsalam -.- paling koman pun dapat B or C aje. Atehh pago je markahnya. Sebab tu la kita kena belajar rajin-rajin kan? Aku pun duluu siap berjanji nak belajar betul-betul tak nak main-main. Haishhh tk dapet den nak nolongg! janji tinggal janji aje. Yaa , aku nie memang rope ini. Kalau bab bab belajo nie , kena ada dia punya strategi. cehh strategii oww ~. haha. Yela , kena tenang , suasana yang aman tiada gangguan jembalang-jembalang batak dirumah/adik/ . Itu lah paling fail. adik-adik mesti ada je buat bisingg! naik bernanah telinga aku dengo nye -.- Lagi satu, kalau nak study , kenalah siap kerja kerja dirumah dulu. Tak akan buat satu , lepastu..
"Peah!!...mai kedapo , potongg sayoo..masak nasi jgn lupe!..pastu jemo kain" 
haa sudah! tak masuk ahh ilmu. Asyik kena panggil dengan bonda aje , itu aku le selalu. mueheheheh.

Menimba ilmu nie senang , cuma kita aje yang malas nak belajar. Sedangkan Allah s.w.t pun suruh kita menimba ilmu supaya diakhirat kelat ada bekal untuk dibawa. Kan? So sebagai Mangsa PBMSR tahun depan yang tak lama lagi datang, aku pun kena belajar..fokus on study. Yeahh. Bertawakal , berdoa , berusaha. Insha Allah berjaya.
Cehh udoh rope pesanan ikhdmat masyarakat pulak . bhahaha.

*pelajar contoh yang terbaik -______-* cehhh kate org! die pun serope jeer! . eh iyeke? ihihihi *tutupmukadenganbaldi* . 
Too Obses ~!
posted by First Love 21:29 0 comments
안녕하세요. Assalamualaikum! . sejak first time tengok cite Running Man , terus minat . Lagi lagi ada Kwngsoo si girafah! Hee dia comel kan? Aku minat gila babengg dengan dia. Untungg ah HyeMi dapat bergambar dengan kwangsoo. Heheh . jeleshhh itew. Aku suka kwangsoo sebab dia tu funny & happy ~ aku suka cara perwatakan dia. Daebak!. amboii bukan main lgi yer? semua ayt deme guna , kau pun nak gune jugak?!  Hehehe.  Maklum ler kemarok sgt tengok cite tu. Mau tak ngikut sekali ? haha. 

Sampai sekarang aku asyik kokak Encik Google semata-mata nak cilok gambar comeii Kwangsoo. Profile Picture dlm fb pun banyak gambar kwangsoo { tade la banyak sgt 2 3 keping aje } haha. Entah la aku terlalu obses dengan Kwangsoo! omg! dia sgt sgt hensem dan kelakar. Aku pun pelik , asal aku tengok cite secara online aku nak tengok part yang ada kwangsoo aje. Sebab tang dia semua kelakar. Aku suka tengok muka kelakar dia. Ia membuat kan aku tergelak guling-guling. 

*gambar first tu comel!!! ken ken ken?*

See ? aku dah obses pulak dengan si kwangsoo nie , lahaii -.- anok sapo lah nie. Tapi tade la sampai nak kumpul duit banyak banyak , ikad perut sampai kempis semata-mata nak fly korea sebab nak jumpa kwangsoo. Hishhh! itu dah obses sangat !. Gambar bwh nie gambar background desktop lappy aku. *anoyed*


Tahu burukk ._. abaikan kualiti gambar nie. Agak kabo skit. Harhar안녕히 가세요!!! /throwhearts/ :**
Kenapa nak cantik?
posted by First Love 13:46 0 comments

Assalamualaikum. hmmm , udoh udoh le tu asyik cite sedih je manjang -.- . Haha . ish tadenye nak cite sedih sedih bagaii. lol. Ha! kenapa nak cantik? . Selalunya kaum hawa yang obses tentang kecantikan. ye aku mengaku. Aku pun nak cantik nak lawa nak cun nak putih melepak and sama waktu denganya ~ . Korang pun nak jugak kan kan? Yayy! kite geng :* . hihihi. Tapi bagi aku kan, cantik nie bukanlah semata-mata nak menunjuk-nunjuk dekat orang "Haii you olss tgk lah muke my olss ~ cantik an an?" ishh eidak le. Itu RIAK namenya. 

Aku cuma nak cantik sebab tak nak orang kutuk diri kita yang serba kekurangan nie. Malu k malu ._. dengan adik-beradik sendiri pulak tu. Huhuhu cedih* sobsobsob. Kaum hawa termasuklah aku sanggup beli berjuta-juta jenama produk kecantikkan semata-mata untuk cantik. Tapi aku tade la berjuta-juta setakat beringgit-ringgit mau le ._. duit tak mandang. Dulu aku tak kesah sangat dengan diri aku nie. Tapi bila aku dah semakin dewasa dan semakin muda *cough* . Aku mula sedar bahawasanya , kecantikkan perlu ada di dalam diri kita bukan untuk diri kita aje untuk suami kita pun bole. kau dah kawen ke? cehh :p . Tade la aku just bagi pendapat jer. Hok'alohh . 

Walaubagaimanapun, aku wakil daripada kaum hawa yang lain. cehh. Cantik tak semestinya kena dengan muka kita je ye? Kalau cantik hati kan bagus, cantik rupa ,cantik hati baru molek . Ada jugak orang nak ye. Ini eidak cantik rupa tapi hati  hodoh bebeno pun. means : perangai buruk. Sebernanye, aku tertanya-tanya kenapa ek kita nak cantik? sedangkan rupa dan paras kita tak membawa ke akhirat. Sedangkan Allah tak akan soal "Cantiknya kamu nie, apa rahsia nya?" . tadenye. Tapi itu di alam akhirat nanti. 

Aku ada kawan namanya kelly {bukan nama sebena}/taknak dedahkan identiti seseorang/ . Dia nie rupa tade la lawa {bukan nak kutuk} . Dia kata dia teringin nak cantik teringin nak ada orang yang sayangi dia{bf} tapi masalahnya dia tak cantik . Orang padang dia jijik. Aku denga pun rasa nak nangis tak berlagu. Dia kata "aku tak cantik macam orang lain" . See ? aku tak suka dia cakap macam tu. Dia comel apa. Entah lah , bagi seseorang perempuan yang kurang cantik susah nak disayangi orang. Sebab dia macam tu jer orang benci dia? Pity her. Tapi , Alhamdulillah , masih ada lagi orang sayang dia , ada yang nak kawan dengan dia aku lah tu . hihihi bangga sekejap. lol. poyooo ah aku. Bagi aku kan, dia tu cukup baik. Baik sangat-sangat! . Sayangnya, diorang tak nampak ape yang aku nampak. Itulah kesimpulanya, jangan padang orang dengan rupa-paras , padanglah hatinya. 
   nobody perfect , try to be original , try to be you 
design by Wanaseoby