Sunday, 22 September 2013

Bersyukurlah!


Allah bagi kita Hidup diatas muka bumi ini,
Allah bagi kita Rupa paras yg cantik cantik molek molek belaka,
Allah bagi kita Ibu Bapa ,
Allah bagi kita kawan , sahabat , saudara , sepupu 
Allah bagi kita Rezeki makanan minuman , kesihatan , kecerdasan , kejayaan 
Allah bagi kita Tempat tinggal 
Allah bagi kita mata , telinga , hidung , mulut , muka , tangan , kaki .
Allah bagi kita apa yang kita ada untuk Bersyukur! Bukan diagong-agongkan
"Sesungguhnya semua yang kita ada HAK MILIK ALLAH ! Maka berSyukurlah!"
 Kita sering terlupa atau buat buat lupa akan Nikmat yang Allah berikan , tapi kita tak sedar pun jikalau Allah tarik balik Nikmat yg Dia berikan kepada kita! See ? apa yang kurang disitu ? Ye! kita tak berSyukur dgn NikmatNya. Allah teringin nak dengar hambaNya merayu , menangis , berdoa kepadaNya . Janganlah sesekali lupa Allah , Allah tuhan yang Satu! Tak perlu kawan , sahabat or Boyfriend untuk meluahkan segala galanya! Sedangkan kita ada Allah ? Yang sentiasa ingin mendengar dan membantu kita! Kawan boleh ke bantu kite ? x , tapi die boleh nasihat aje. Allah ? Allah itu Maha Kuasa! Hanya Orang yang beriman yang berHak untuk mendapat pertolongan dariNya. 
"Ingat dunia ini bukan SELAMANYA! Akhirat nanti akan TIBA ! Tak terlambat lagi kalau kita nak berubah , cukuplah berubah untuk selalu ingat Allah , ingat Nabi kita , cukup Solat , tak apa kalau kita diejek , sedangkan kita yang berUntong dapat masuk Syurga , dapat berjumpa denganNya dan jugak Nabi Muhammad , Ya Allah ! best kan? Duduk disana beriang ria ! dapat makan apa yang kita kehendaki!"

hanya satu perkataan yang membuat kita bersyukur kita kepada Allah , sebutlah Alhamdulillah :')

Friday, 13 September 2013

Changes;


hai hai ^^v

Done. Malas dh nk tukar2 skins -.- penat aiihh edit edit bagaii , Kalau pakar boleh laa bt sekelip mata.. Ini idak ler. Duk tergaru garu kepala :p ishh peningg dkt code code html jadah pe tah. Teman masih mentah. haha. 

Rasa bosan pulak bile jdi bloggers nih , tiada idea.. nk update ape.. Kalau pandaii berkarangan takpe le jugak. Bile nk luahkan sesuatu.. kate beria beria sungguh update dkt blog.. bukan nk ckp direct ape lah itu lah ini lahh.. Lantak aku lah :p wek. Ini belogg waa.. so wa bole bt ape yg wa suke.. Sebokk pulak die. Tahu la tde belog. Harhar . 
Till then , aku lapaaaa ._. 

Friday, 6 September 2013

Bff.


hai haii ._.

Pernah tak cemburu dengan bff sendiri ? tak pernah . Diam . Aku ye, aah jelous much with someone , die kawan aku , aku rase la kan , die mcm suka kawn dgn 'someone' tuh , suka gilaaa.. Sampaikan die nak je br'kepit dgn 'someone' tuh. Aku ? aku kawan jelaa dgn 'bff someone' tuh.. ._. die okayy jugak. Bukan aku nak ngutuk 'someone' tuh , just aku jelous je ._. mcm diorang je Bff . Ugh, selalunye aku dgn die, now die dgn 'someone' tuh. Thats make me soo sooo angry with 'someone'. Lol .

Bukan angry mcm marah gila sampaii maki dia snyap2 , nope. Just marah marah gitu je. Jelous je lebih. Haha. 'Die' dgn 'someone' boleh dikatakan 'rapat sangat' . Aku kesian tgk bff 'someone' tuh , macm bt endah tk endah. Bile tade bff aku tu , 'someone' tu msti lah kan nk borak , ckp2 dgn bff 'someone' tuh. Well , aku pun die ade gak sembangg , hmm .  Thats is the problem . I cant be just like 'someone' ._. i think she quite happy go lucky , thats why my bff like her more. I think lah. So tahniah ;')) wuwuwu.

Paham ke ape yg aku cube maksudkan ? Someone tu kawn aku , die tu bff aku. Bff kawn someone tu pun kawn aku , mksudnye . Aku dgn 'die' bff sejak tahun 2012 , then 'someone' tu muncull pada tahun 2013 iaitu tahun ini.. soo secara betulnya 'someone' tu bff dgn 'kwn someone' tulahh. Erkk ? -.- aku pun tak paham. Ahh lantak ah. Taknak aibkan bff sendiri.. or buruk2 kan die. I love my bff , and i dont care how perfect they are. They are my bff till jannah esspecially Iyaa ;') love her too. Bye